KATTDRAMA

Har inte hunnit berätta för er att vi har fullt upp här hemma! Vi har ju fem små kattungar hemma hos oss nu som vi tar hand om, dom är pyttesmå! 2-3 veckor kanske. Jättelång historia alltihopa. Kan försöka dra allt i stora drag.

Vi (jag, jennifer, sebastian och ulf) har försökt fånga in en kattmamma och hennes kattungar (inte dom kattungarna vi har hemma) i 2 månaders tid som varit på bildemonteringen och sprungit, lyckades få in kattungarna för någon vecka sen. Sen lyckades vi fånga in mamman också. Överlyckliga blev vi och tänkte att dom skulle bli så glada att få se varandra! Men icke sa nicke. Mamman har redan förskjutit kattungarna och ville inte ha med dom att göra. Fräste åt dom och var inte alls nöjd. Sen upptäckte vi att kattmamman hade jätte svullna juver med mjölk i. Och kattungarna vi hade fångat in var rätt så stora, säkert 2-3 månader gamla. Så det var ju länge sen hon diade dom. Vi åkte till vetrinären där dom konstaterade att hon förmodligen fått en ny kull ute någonstans. Panik tänkte vi! Bara ut och leta efter nya kattungar då!

Och eftersom mamman hade stött bort dom kattungarna vi redan hade hemma så tog djurskyddet dom till ett jourhem i Fredrika, en jättesnäll tjej som tog hand om dom. Kändes bra! Gick ju inte att ha dom här, var både synd om mamman och dom. Ja, sen var vi ute och letade efter den nya kullen i flera timmar. Inget resultat. Och vi var så ledsna och tänkte att nu ligger dom och fryser ihjäl någonstans.. Tappade hoppet mer och mer.

MEN! Så fick jag veta igår av min kompis att hennes kusin Camilla som bor här i lycksele hade tagit hand om två borttappade kattungar, som hon hade fått från en gubbe som hade hittat 5 stycken i sitt garage! Och han bodde tydligen just vid bildemonteringen, så jag tänkte direkt att det måste ju vara hennes ungar! Fick kontakt med hennes kusin och gubben som hittat dom. Och ja, resten orkar jag inte dra. Nu är iallafall kattungarna här! Vi hoppas att kattmamman ska ta sig an dom och börja tvätta dom osv. Men eftersom dom varit utan varandra så pass länge så går det väldigt sakta framåt! Hon har varit och nosat på dom lite, och tvättat liiiite. Men inte mer än så hittils. Men har ju bara haft dom sen imorse så vi måste ha lite tålamod och hoppas att det ger sig med tiden! Tills dess måste vi aggera surrogatmammor. Mata, tvätta, få dom att pinka och bajsa osv. Lär inte bli mycket sömn inatt! Men det är sånt man får ta. Dom små liven är ju bara för söta!

Ojdå haha, sorry. Blev inte i stora drag direkt, men hoppas ni hängde med och förstod allt ändå. Juste. Sen när kattungarna är tillräckligt stora för att lämnas iväg så ska Camilla få ta dom två hon hade, och hennes kompis skulle ha en, och gubben som hittat dom ville ha en, och mest troligt tar vi då den sista :) Plus att vi behåller kattmamman! Oj vad jobbigt långt det här inlägget blev, var inte tänkt. Ni förtjänar en medalj om ni orkat läsa allt! Hehe. Jaja. Nog om detta! Nu vet ni läget iallafall!

Kommentarer
Postat av: Kristinis från Örebro!

Hejsan, vilken tjusig och intressant blogg du verkar ha! kika gärna in på min ifall du orkar/vill!



Kramen kristinis!

2011-10-27 @ 03:45:02
URL: http://kristiniis.blogg.se/
Postat av: Kristinis ifrån örebro!

Sv: Men absolut, säg till när du lagt till mig så gör jag detsamma stumpan! kramen!

2011-10-27 @ 11:27:56
URL: http://kristiniis.blogg.se/
Postat av: Sofia - My Camera And I

Mysigt med kattungar!:D

Ibland kan man ju smyga efter mammam i smyg, för hon vill ju inte att man ska hitta kattungarna så hon leder ju en inte dit med fri vilja. Min kompis katt gömde alltid sina och hon fick smyga bakom mammam när hon inte märkte det tills hon kom fram till vart ungarna låg:)

2011-10-27 @ 14:13:50
URL: http://mycameraandi.webblogg.se/
Postat av: Josefine Häggkvist

haha ja, jag älskar jackan! Köpte den på Carlings för 1999:-, annars går den nog att beställa från nån hemsida, bara att leta efter Elvine Milka :) kram

2011-10-27 @ 14:41:05
URL: http://Josefinehaggkvist.blogspot.com
Postat av: linnea öster

ikväll blir det träning för min del!

själv då? :D

2011-10-27 @ 16:18:52
URL: http://linneaoster.blogg.se/
Postat av: Ida Edström - Östersunds näst största blogg.☺

sv ; hihi , ja eller hur :) <3

2011-10-27 @ 16:46:09
URL: http://tjejenida.blogg.se/
Postat av: Sofia - My Camera And I

Sv: Vet hur det är, har en valp här hemma:)

2011-10-28 @ 20:17:41
URL: http://mycameraandi.webblogg.se/
Postat av: PAPPA

Jag vill ha en medalj ;-)

2011-11-03 @ 07:49:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback